Luottokortti painonnostajalle

Luottokortti painonnostajalle

Painonnosto on nykyisin suosittu harrastus niin miesten kuin naistenkin keskuudessa. Tämä ei suinkaan ole ihme, sillä nykyisin on trendikästä näyttää terveeltä ja hyvinvoivalta, ja painonnosto auttaakin pitämään omaa kuntoa yllä. Jotta harrastuksesta saisi kaiken mahdollisen irti, on hyvä omata helppokäyttöinen luottokortti, jolla maksaminen onnistuu myös ulkomailla ja jolla voi maksaa harrastukseen liittyvät nettiostokset kätevästi myös ulkomaisissa verkkokaupoissa. Lue tästä artikkelista vinkit painonnostajan luottokortin valintaan!

Luottokortin painonnostajalle tuomat edut

Moni laadukas Luottokortti tarjoaa rahanarvoisia etuja. Näihin etuihin saattaa kuulua esimerkiksi matkavakuutus ja matkatavaravakuutus, jotka ovat erityisen tärkeitä ulkomaille suuntautuvilla painonnoston kisa- ja harjoittelumatkoilla. Osa luottokorttien matkavakuutuksista toimii myös kotimaan matkoilla. Matkoilla voi sattua ja tapahtua, joten on hyvä, että matkaa varten on jo olemassa valmiina matkavakuutus. Lisäksi luottokortti saattaa sisältää esimerkiksi tuote- tai ostoturvan. Jos hankit paljon painonnostossa tarvittavia tuotteita netistä tai vaikkapa lentolippuja kisa- ja harjoittelumatkoille, kannattaa maksaminen hoitaa luottokorttia käyttäen. Näin saat ostoksillesi tavallista paremman turvan. Jos vaikkapa valitsemasi lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä joutuu konkurssiin, voit saada luotolla ostamiesi matkalippujen hinnan takaisin luottokorttiyhtiöltäsi.

Kuinka painonnostaja voi hakea luottokorttia?

Luottokorttia voivat hakea täysi-ikäiset painonnostajat, joilla on Suomessa vakituinen osoite. Lisäksi luottokortin saamiseen vaaditaan puhtaita luottotietoja. Monet luottokortin tarjoajat vaativat lisäksi hakijalta säännöllisiä eläke- tai palkkatuloja. Jopa opiskeleva painonnostaja voi joissakin tapauksissa saada luottokortin, mutta tätä mahdollisuutta tarjoavat vain tietyt luottokortintarjoajat.

Jos luottokortin toivottu luottoraja on kovin korkea, tulee hakijalla olla myös tavallista korkeammat tulot toivotun kaltaisen luottokortin saamiseksi. Luottokorttihakemus saatetaan jopa hylätä, jos sen luottorajapyyntö on omiin tuloihin nähden liian suuri. Omiin tuloihin oikein suhteutettu luottoraja kannattaakin laskea tarkkaan jo ennen luottokortin hakemista.

Mikä on minulle myönnetyn luottokortin minimilyhennys?

Luottokorttimaksuille tarjotaan tietyn ajan pituista koronta maksuaikaa. Kun tämä maksuaika päättyy, tulee luottokorttivelkaa lyhentää minimissään sovittu minimilyhennyksen määrä. Joissakin tapauksissa minimilyhennys on kiinteästi sovittu summa, kun taas joissakin tapauksissa se on etukäteen sovittu prosenttimääräinen osuus luoton määrästä. Kun haet luottokorttia, voit yleensä vaikuttaa luottokorttisi minimilyhennyksen määrään. Mieti tässä vaiheessa tarkkaan millainen minimilyhennysprosentti sopii sinulle parhaiten.

Jos minimilyhennys asetetaan liian suureksi, voi oma talous mennä liian tiukoille, mutta jos se taas valitaan liian pieneksi, ei velkaa välttämättä tule lyhennettyä tarpeeksi nopeasti. Luottokorttilaskun lyhentäminen myös etukäteen sovittua suuremmalla rahasummalla on mahdollista, mikä on hyvä pitää mielessä siinä vaiheessa kun luottokortin minimilyhennyksestä sovitaan. Tiukoissa tilanteissa omassa budjetissa on hyvä olla joustonvaraa, jotta talous ei ajaudu maksuvaikeuksiin. Tiukka paikka saattaa tulla vastaan esimerkiksi harjoituksissa tai kisoissa loukkaantumisen jälkeen.

blacky