Painonnosto on hyvä ja terveellinen harrastus

Painonnosto on hyvä ja terveellinen harrastus

Kaikki tietävät, että urheilu on hyväksi keholle ja myös mielelle. Sen takia yksi parhaimmista harrastuksista mitä voi olla, on painonnosto. Painonnosto auttaa, painonnosto opettaa ja painonnosto kuuntelee. No ei ehkä ihan kuuntele, mutta joka tapauksessa painojen nosteleminen voi olla myös tapa sopeutua. Mutta mitä jos on aloittelija? Se ei haittaa yhtään. Lue lisää alempaa.

Painonnoston aloittaminen

Painojen nostelun aloittaminen voi tuntua joillekin aika isoltakin kynnykseltä. On paljon tietoa etsittävänä, ja rauta ei aluksi nouse kovin helposti. Ei kuitenkaan kannata hermostua ja luovuttaa, sillä kun painonnostoon pääsee alkuun, niin tulokset voivat olla ajan mittaan todella palkitsevia.

Painonnoston voi aloittaa esimerkiksi ostamalla jäsenyyden kuntosalille, tai hankkimalla vaikka kotiin jonkinlaiset välineet, joilla treenaaminen onnistuu. Tai jos ei ole varaa ostaa jäsenyyksiä tai laitteita, niin esimerkiksi voi aloittaa ihan joillakin perusasioilla, kuten kirjojen nostelemisella tai tekemällä harjoituksia hyödyntäen kehonsa painoa. Siinä onkin se avainsana, “paino”. Painonnostoa voi harrastaa kuka vain ja missä vain, sillä se on yksi maailman yksinkertaisimmista harrastuksista, mutta myös yksi palkitsevimmista.

Mitä liikkeitä kannattaa tehdä alkuun?

Nykyään tietoa on saatavilla todella helposti internetin välityksellä, tai vaikkapa ihan kirjoistakin. Painojen nostelun aloittelijoilla ei ole mitään syytä aloittaa harrastusta tietoa ja taitoa vaativilla liikkeillä, vaan ihan vain esimerkiksi punnerrukset, leuanvedot sekä vatsalihaksien tekeminen on erittäin sopiva tapa päästä alkuun. Muista myös etsiä tietoa oikeanlaisista tekniikoista liikkeiden tekemiseen.

Tietenkin jos on ostanut esim. jäsenyyden tai laitteita kotiin, niin toki voi aloittaa joillakin laitteilla, kuten jalkaprässillä, mutta tarkoitus olisi totuttaa lihaksia treenaamiseen, ja myös löytää ne omat rajansa. Ei missään nimessä kannata aluksi haukata liian isoa palaa laittamalla esimerkiksi liikaa painoja laitteeseen, vaan painonnoston aloittamisessa on tärkeää, että jatkossakin olisi mielekästä treenata, ja että vammoilta vältyttäisiin. Jos heti ensimmäisenä päivänä loukkaa itsensä, niin se voi olla todella epämotivoivaa. Ota siis rauhassa, etsi tietoa juuri sinulle sopivista liikkeistä sekä laitteista, testaa niitä ja treenaa turvallisesti.

blacky