Menestyksekkäimmät painonnostajat

Menestyksekkäimmät painonnostajat

Pidemmällä ajalla painonnostokilpailujen ja olympialaisten tilastoja tarkastellessa on selkeästi nähtävissä, että kiinalaiset ja venäläiset painonnostajat ovat jo pidemmän aikaa hallinneet vahvasti lajin terävintä kärkeä.

Kun kaikki venäläisten/ neuvostoliittolaisten saavuttamat painonnostomestaruudet lasketaan yhteen, on niitä kertynyt jopa yli 230. Moni muistaa Neuvostoliiton 60-luvulta aina 90-luvulle jatkuneen huiman ennätysten rikkomisten sarjan. Yksi kaikista kuuluisimmista painonnostajista tällä ajanjaksolla oli Vasily Aleksejev, joka haali omiin nimiinsä hurjat 80 maailmanennätystä. Toinen venäläissuuruus on nimeltään Andrei Ivanovich Chemerkin, joka voitti uransa aikana painonnoston maailmanmestaruuden neljästi ja otti maailmanennätyksen omiin nimiinsä seitsemän kertaa. Tällä hetkellä maailman vahvin painonnostaja on todistetusti venäläinen Aleksey Lochev, joka rikkoi kaikkien aikojen painonnoston työntöennätyksen 264 kg painolla vuoden 2015 maailmanennätyskisoissa. Tällä tuloksella Lochev päihitti Hossein Reazadehin 11 vuotta sitten asettaman ennätyksen.

Toinen painonnoston huippumaa on Kiina, joka asettuu tilastoissa kakkoseksi heti Venäjän jälkeen. Kiinalaiset ovat keränneet itselleen lähes 200 maailmanmestaruutta ja olympialaisten kultamitalia. Eräs tämän hetken kuumimmista nimistä painonnostossa on kiinalainen Lu Xiaojun, joka voitti kultaa vuoden 2013 painonnoston maailmanmestaruuskisoissa sekä Lontoon olympialaisten kultamitalin omassa sarjassaan. 69-kiloisten sarjassa ennätystä pitää hallussaan suvereenisti kiinalainen Liao Hui, jonka työntöennätys on 198 kg ja kokonaisosto 359 kg. Mies on voittanut kolme maailmanennätystä sekä olympialaiskultaa.


blacky